Lyngshäst

Lyngshästen

En allsidig häst med ett harmoniskt lynne.

Diam amet semper proin odio adipiscing, neque sit Sit semper adipiscing, diam neque amet proin odio Semper adipiscing, odio neque diam amet proin sit

Neque semper adipiscing, sit proin diam odio amet Amet proin semper adipiscing, neque diam odio sit Pellentesque ac elit sodales, aliquet nisi ac fringilla Odio amet sit semper diam neque adipiscing, proin Neque amet semper diam odio adipiscing, sit proin eleifend turpis maximus.

Från början var det så att vi letade en arbetsvillig häst, en häst vi kunde bruka till körning och en ras som i sig var robust. Men gick vi familjen runt var det ganska delade meningar, vi kom fram till att en allsidig familjehäst var det bästa alternativet.

Så vi började leta.

Nordsvensken stod länge på listan och vi letade runt och hörde med kontakter. Men på vägen kände vi att Nordsvensken kanske ändå inte var det vi hade tänkt oss. Den var ju dock inte så smidig i varken hoppning, ev. westernridning eller Mounted Games.

Så började vi titta på Islandshästen. Vi var runt och kolladde på en del individer som verkade lovande men det var få som arbetade med körning.

Så i denna veva satt vi en söndagkväll och såg ett norskt inslag om den omtalade Lyngshästen. "Lykkan är en Lyngshest"

 

En mycket allsidig ras använs till bland annat dressyr, körning, gymkhana (Mounted Games), westernridning och hoppning.

Hästen har ett lugnt temperament och är mycket god till lags.

Vi blev genast fast vid rasen och där började vi besöka uppfödare runt om i Norge. Så till slut hittade vi Lynrask och Asterix! Två valacker på 5 år.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus lobortis magna enim, a condimentum nulla luctus in. Pellentesque